De diensten van Bgreen

Energieonderzoek en -advies

Hoofdbestanddeel van onze werkzaamheden bestaat uit het doen van energieonderzoek en op basis daarvan een advies uitbrengen. Doel van het energieonderzoek verschilt per opdrachtgever. Of het nu gaat om het realiseren van energiebesparingen, de wens om te verduurzamen of omdat u een beter binnenklimaat wil in combinatie met een lager energieverbruik. Uw doel bepaald de richting van het energieonderzoek. De uitkomsten van het onderzoek worden verwoord in een helder advies waarin uw mogelijkheden staan. Omdat wij op deze manier al bij zeer veel bedrijven “in de keuken” hebben mogen kijken kunnen we terugvallen op een bijzonder brede ervaring. Dit resulteert doorgaans in het vinden van mogelijkheden waar in eerste instantie niet direct aan gedacht is.

Neem contact op

Energiescan en -labels

Om een goed energieadvies op te kunnen stellen doen we vaak eerst een nulmeting, dit kan in de vorm van een energiescan, maar ook met behulp van een energielabel (EPA-U). Het energielabel kunt u tevens gebruiken om te voldoen aan wet- en regelgeving. Wist u dat vanaf 1 januari 2023 het zelfs verplicht is minimaal een energielabel C te hebben. Wilt u weten of dit ook voor u geldt en wilt u weten wat uw huidige energielabel is neem dan contact op, wij helpen u graag verder.

Neem contact op

Thermografie en CO2 meting

In bijzondere situaties kan het noodzakelijk zijn om verder te kijken dan we met het blote oog kunnen zien. Dit kan bijvoorbeeld met behulp van een infraroodcamera of een CO2 meter. Bgreen beschikt over beide. met behulp van onze apparatuur zijn we in staat om een nauwkeuriger beeld te krijgen van wat er werkelijk in het gebouw gebeurt.

Neem contact op

Referenties

Bekijk alle referenties